Μουσικός Σύλλογος Αθηνών «ΕΡΑΤΩ»

Ο Μουσικός Σύλλογος Αθηνών «ΕΡΑΤΩ» ιδρύθηκε το 1997 (Αρ. Πρωτοδικείου Αθηνών: 21425/97), με βασικό γνώμονα την σύσταση ενός συλλόγου Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα που θα συμβάλλει με τη δράση του στη διάδοση και καλλιέργεια του μουσικού αισθήματος στην Ελλάδα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη νέα γενιά. Επιπλέον, όπως ορίζεται και από το καταστατικό του Συλλόγου, τα μέλη του «ΕΡΑΤΩ» πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που στοχεύουν στη γενικότερη πολιτιστική εξύψωση και στην ανάπτυξη της μουσικής συνείδησης με βάση την εθνική και διεθνή μουσική κληρονομιά. Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στην ανάπτυξη του μαντολίνου και της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων.

Δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες που έχει κατά καιρούς αναπτύξει ο Μουσικός Σύλλογος «ΕΡΑΤΩ» είναι πολλές και αφορούν σε διαφόρους τομείς της ευρωπαϊκής κουλτούρας. Από το 1997, οπότε και ιδρύθηκε ο σύλλογος, έθεσε υπό την αιγίδα του την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων “ΑΤΤΙΚΑ”ορχήστρα αποτελούμενη από επαγγελματίες μουσικούς, που με την οργανωτική, οικονομική και υλικοτεχνική αρωγή του ΜΟΥ.Σ.Α. «ΕΡΑΤΩ» πραγματοποιεί ετησίως πολλές εμφανίσεις.

Εκδηλώσεις

Η ορχήστρα

Η Ορχήστρα, αποτελείται από 25 μουσικούς σε πλήρη ανάπτυξη. Έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις τεράστιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην Ελληνική επικράτεια αλλά και στο εξωτερικό (Τουρκία, Ιταλία, Σουηδία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη κ.ά.), συναυλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα καθώς και εκδηλώσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Οι συναυλίες της Ορχήστρας Άττικα στοχεύουν πάντα στην εξοικείωση του ελληνικού μουσικόφιλου κοινού με την ποιοτική μουσική στο επίπεδο της υψηλής τέχνης, την προβολή Ελλήνων και ξένων συνθετών, καθώς και στη διάδοση και διάσωση του μαντολίνου και των οργάνων της οικογένειας αυτού που απαρτίζουν την ορχήστρα νυκτών εγχόρδων.

Περισσότερα

Τα μέλη μας

Στα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου “ΕΡΑΤΩ”, μεταξύ των άλλων, αξιοσημείωτο είναι ότι συγκαταλέγεται ο αείμνηστος αρχιμουσικός Λευτέρης Χαλκιαδάκης  (πλέον επίτιμο μέλος), ενώ επίτιμο μέλος είναι η επίσης αείμνηστη Μαργαρίτα Δαλμάτη, τσεμπαλίστα, ποιήτρια και λογοτέχνης.

Τρέχον Διοικητικό Συμβούλιο ΜOY.Σ.Α. “ΕΡΑΤΩ”:
Αριστοτέλης Δημητριάδης (Πρόεδρος)
Δήμος Βουγιούκας (Αντιπρόεδρος)
Άννα Ψυλλάκη (Γραμματέας)
Γιάννης Αρβανιτάκης (Ταμίας)
Δημήτρης Κουφογιώργος (Μέλος)